fredag 16 maj 2014

Iläggs sula

Idag flexade jag ut tidigare för att gå på laserbehandling för mitt knä och så gick jag och träffade en ortopedtekniker för att fixa sulor för att hela min ena häl.
Det är tredje gången jag beställer sulor från grunden (de blir billigare om man inte gör avjutning varje gång) och det är första gången jag har en god känsla att sulorna kommer bli bra.

Första gången jag beställde sulor gjorde jag dem för det var så mycket snack om människor som pronerar, att insidan av foten faller in, och det gör jag. Jag kommer inte ihåg hur avgjutningen gjordes då. Jag hade nog inga direkta problem och jag trivdes aldrig med sulorna.

Andra gången jag gjorde sulor var när jag flyttade upp till Umeå och jag tror jag hade ont i ena hälen då.
Men i de sulorna pronerade jag ännu mer, fick ont i båda hälsenorna och nötte hål på insidan av hälkapporna på några veckor.

Som sagt denna gången har jag en bra känsla att sulorna kommer passa och att min häl kommer må bättre. Eftersom jag promenerar mycket är det viktigt att mina fötter mår bra, så jag hoppas på det bästa :D

6 kommentarer:

 1. Nu gör jag mig kanske dummare än nödvändigt, men kan man utifrån de överdrivna bilderna av hälsenorna, träna upp benmuskler till att dra senan åt ett annat håll? (Neutralisera läget.) Jag är ju t.e.x. rätt asymetrisk i mina obefintliga benmuskler. Cyklat för mycket utan rundtramp?
  -Eller har det med benställning/ leder att göra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns träningsövningar, men jag tror att i detta fall måste träning börjas tidigt, innan för mycket skada är gjord :-)

   Radera
 2. Lycka till med nya sulorna och hoppas du hämtat dig från otäcka magsjukan!
  Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vet inte vad som hände och jag tycker jag mår illa fortfarande :-(

   Radera
  2. Blää!! Jag blir illamående bara jag läser/hör något om magsjuka. Usch och fy. Hoppas att eländet ger sig å det snaraste.

   Radera
  3. Nu mår jag bra igen :-) tack! Och jag känner som du, så fort det knystas om magsjuka blir jag nojjig och jag har t.o.m vitpepparkorn i väskan, den bästa huskuren :-) men nu tror jag mest jag var matförgiftad!

   Radera