måndag 5 maj 2014

Önskar er glad vecka

Veckan som har gått har som vanligt rusat fram och varje vecka tänker jag samma sak, nästa vecka ska jag skriva mer! Men jag kan inte tvinga fram något att skriva och det skulle inte bli bra, men min intention är att skriva fler inlägg :D när jag började blogga var jag så duktig!

Jag har tyvärr fått ont i mitt knä igen, jäkla skit! När jag fick röntgensvaret sa ortopeden att jag hade 3 plicor på ledkapseln. Då googlade jag och såg att plica är ett veck på ledkapseln, men eftersom jag inte hade ont längre, så brydde jag mig inte. Nu googlade jag igen och såg att det finns något som heter Plica Syndrom. Det innebär att vid mycket rörelse i leden blir det friktion på plican och inflammation uppstår, vid vissa fall får man svullnad och det har jag. Planen är att jag ska boka tid för laserbehandling och om behandlaren tycker att jag ska ta en kur ibuprofen, så gör jag även det. Jag ska inte låta det gå lika långt som sist och får inte glöma att träna, för jag kan åtminstone träna överkroppen ordentligt och rehabträna knät. Funderar att börja cykla, även om det inte är helt bra, men tänker att det är skillnad att gå 2x45min än att cykla 2x15min?

2 kommentarer:

  1. Tänkte först att han inte kunde plata lent... Plicor? Jaha. Då fick jag lära mig något igen! Självklart röstar jag på cykel. :) Bättre röra sig lite, än inte alls? Få endorfiner samtidigt! Kvinnliga intuitionen till trots, så tror jag du menar intention? ;) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändrat! Men jag hade ju inte alternativet "att inte röra på mig", eller hur? :-D

      Radera