lördag 13 juli 2013

Podcast

I ett annat podavsnitt av Jillian Michaels ringde en kille in och vill få råd om en känsla han hade, en känsla av att vara en bedragare, en skojare. Varför hade han nu denna känsla? Jo, han jobbade som PT, föreläsare inom hälsa m.m. och kände sig som en bedragare/skojare var för att han tidigare led av sjuklig fetma och att han kände fortfarande att han ibland inte kund kontrollera sitt ätande. Hur kan han då vara trovärdig inom sitt yrke?
Jillian, som själv var överviktig som barn, menar att de flesta som jobbar med hälsa har själv haft någon "brist" inom området och därför blivit specialist inom området. Därför ska man vara stolt över sig själv och se sig själv som expert.
När det gäller ätandet handlar det självklart om balans och där har Jillian en regel om suget slår till, att äta en portion a' 300 kalorier, men visst det är inte alltid lätt att hejda sig, fråga mig, jag vet!

Den där känslan, att känna sig som en skojare inom sitt yrke, vet jag hur den känns. Den känsla har hämmat mig mycket i att våga jobba med saker jag tror jag vill jobba med. Vi alla vet väl att det inte är känslan som hämmar en utan att det är jag själv och mitt dåliga hälsojobbsjälvförtroende. Och att det skulle bli bättre om jag är smalare och mer vältränad, det finns det ingen garanti för, för om jag inte tror på mig själv spelar det ingen roll hur vältränad jag än är!

4 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Ska (försöka) lyssna på hennes podcast. Har lyssnat på flera av "Träningsglädje" vars blogg du har med i din blogglista.

    Du har en massa erfarenheter och tips du kan dela med dig av. Tror att ditt hälsojobbsjälvförtroende blir bättre och bättre med tiden. Jag är i alla fall helt säker på att du är grym!!

    SvaraRadera
  2. Vi har ju pratat om det där...ju. :/ Jag håller med Bella: Du är toppen!
    Inte många som har din erfarenhet av träningsvilja, hälsa och målmedvetenhet. Och vändningarna där mellan. Tror att du är precis rätt, att peppa väldigt många. Göm inte det du har åstadkommit.
    -Kram!

    SvaraRadera